Uusimmat

Microsoftilta Office verkkoon ilmaiseksi

14.07.2009 11:25 Ville Suvanto

Google ilmoitti viikolla päättäneensä Gmailin, Google Calendarin, Google Docsin ja Google Talkin beetakauden, mutta myös jatkossa ohjelmat ovat kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Googlen ohella muun muassa Zoho ja SlideShare ovat tarjonneet Wordia, Exceliä ja PowerPointtia vastaavia ilmaisohjelmia jo vuosia.

Microsoft onkin nyt joutunut reagoimaan nettipohjaisiin ilmaisohjelmiin ja luvassa on Office-ohjelmisto ilmaisjakeluna verkkoon. Office 2010 tulee saataville ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja perinteisen työpöytäversion rinnalle Microsoft saattaa nettiversion ilmaiseksi kaikille halukkaille. Internet Explorerin ohella ohjelmisto tulee toimimaan saumattomasti myös Mozilla Firefox- ja Apple Safari -selaimilla.

Mielenkiintoista on nähdä, miten Officen ilmainen verkkojakelu tulee vaikuttamaan Microsoftin yritystoimintaan, sillä työpöytäversioiden myynnistä yritys tilittää 20 miljardin dollarin liikevaihtoa. Tarkoituksena on nitistää muiden yritysten haalimaa markkinaosuutta, mutta pahimmassa tapauksessa Officen ilmaisversio saattaa karsia maksavien asiakkaiden määrää.

Microsoft, Lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat