Uusimmat

Microsoftin Edge-selain saa tuen WebM-standardille, VP9-videoille ja Opus-äänille

19.04.2016 14:24 Petrus Laine

Microsoft Edge

Vaikka Microsoftin Edge-selain soveltuukin jokapäiväiseen käyttöön monissa ympäristöissä, voi sitä kuvailla edelleen monin osin keskeneräiseksi selaimeksi. Windows 10:n tapaan Edgeä kuitenkin kehitetään ja päivitetään jatkuvasti, ja nyt Microsoft on paljastanut lisää tulevista päivityksistä.

Windows 10 Anniversary -päivityksen myötä Edge-selaimen käyttämä EdgeHTML-moottori päivittyy versioon 14.14291. Versiopäivitys tuo mukanaan mediakäytön kannalta merkittäviä uudistuksia, sillä se lisää selaimeen virallisen tuen WebM-videopaketoinnille, VP9-videokoodekille ja Opus-äänikoodekille.

VP9 on osa Googlen WebM-projektia, joka pyrkii tarjoamaan ilmaisen ja kilpailukykyisen vaihtoehdon H.265- eli HEVC-videokoodekille. Esimerkiksi YouTube-videotoistopalvelussa käytetään oletuksena VP9-koodekkia, mikäli mahdollista. Opus on puolestaan Xiph Foundationin kehittämä äänikoodekki, joka soveltuu sekä videoiden ääniraidoille, että reaaliaikaiseen käyttöön kuten puheluihin verkon yli. Google on valinnut Opuksen oletusäänikoodekiksi WebM-standardiin ja VP9-videokoodekin kaveriksi.

Voit lukea lisää Edge-selaimen tulevasta päivityksestä Microsoftin Edge-kehitystiimin blogista.

 

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat