Uusimmat

Microsoftin uusimmat Surfacet iFixitin käsittelyssä: Vaikeita korjattavia

04.11.2015 19:28 Petrus Laine

Puhelinten ja taulutietokoneiden purkuoppaistaan tuttu iFixit on ottanut käsittelyynsä Microsoftin uusimmat Surface-perheen tuotteet, Surface Pro 4 ja Surface Book. Teardown-perinteiden mukaisesti iFixit on antanut kummallekin laitteista korjattavuusarvosanan.

Surface Pro 4 sai korjattavuusarvosanakseen erittäin heikon 2 / 10 pistettä. Positiivisena iFixit näki mahdollisuuden vaihtaa SSD-asema itse, mutta siihen oikeasti positiiviset löydökset sitten jäivätkin. Taulutietokoneen akkua ei ole onneksi juotettu kiinni emolevylle, mutta sen kiinnitykseen käytetty liima on hyvin tehokasta. Vaikka näytön irroittaminen on aiempaa helpompaa, tekee epästandardin liittimen käyttö siitä tarpeettoman haastavaa. Näyttöpaneeli on sulautettu kiinni suoraan sen suojalasiin, mikä tekee sen vaihtamisesta hankalaa. Oma ongelmansa ovat myös lukuisat kiinni liimatut osat.

Siinä missä Surface Pro 4 pärjäsi erittäin heikosti, pärjäsi Surface Book suorastaan surkeasti. Sen korjattavuusarvosana oli vain 1/10. iFixit ei löytänyt sen korjattavuudesta mitään oikeasti positiivista. SSD-asema on vaihdettavissa, mutta kuoren avaaminen siihen käsiksi pääsemiseksi on erittäin haastavaa. Surface Pro 4:n tavoin näyttöpaneeli on sulautettu kiinni lasiin, mikä vaikeuttaa sen vaihtamista. Ongelmia aiheuttavat myös vahvan liiman käyttö useiden eri osien kiinnitykseen. Emolevyillä moni komponenteista on sijoitettu sen takapuolelle, mikä vaikeuttaa niiden korvaamista, ja prosessori ja muistit on juotettu kiinni suoraan emolevylle.

iFixit, Surface Pro 4 Teardown

iFixit, Surface Book Teardown