Uusimmat

Mies porasi reiän keskelle näytönohjainta, ihmetteli kun ei toiminut

10.03.2016 13:35 Sampsa Kurri

geforce-gtx-980-ti-1-10032016

Linustechtipsin foorumilla nähtiin erikoinen keskustelunavaus, kun mies kertoi mokanneensa oikein kunnolla asentaessaan GeForce GTX 980 Ti -näytönohjaimelle nestejäähdytystä.

Corsairin Hydro-nestejäähdytyksen asentaminen grafiikkapiirille oli aiheuttanut päänvaivaa, kun yksi näytönohjaimen piirilevyn rei’istä ei osunut kohdilleen kiinnitystarvikkeiden kanssa. Käyttöohjeissa olisi lukenut selvästi, että kyseiseen reikään ei asenneta mitään, mutta ilmeisesti ohjeet jäi lukematta.

Ratkaisuna ongelmaan mies yritti hieman siirtää reikää poraamalla sitä reilusti suuremmaksi haukaten samalla piirilevyä, jotta sai blokin asennettua. Tietokone ei kuitenkaan operaation jälkeen enää käynnistynyt ja sankari itse arvelikin rikkoneensa näytönohjaimen.

Emolevyjen ja näytönohjaimien piirilevyt ovat monikerroksisia ja vaikka päällimmäisessä kerroksessa ei näkyisi johtimia, niitä saattaa kulkea juuri siinä kohtaa piirilevyn sisällä ja kerrosten välissä. Tästä syystä piirilevyn läpi ei kannata koskaan yrittää porata.

geforce-gtx-980-ti-2-10032016

Samanlainen kämmi tapahtui youtubettaja JayzTwoCentsille EKWB:n prosessoriblokkia asentaessa. Videolle tallentui, kun hän porasi ASRockin X99-emolevyn prosessorikannan kiinnikkeistä reiät piirilevystä läpi, koska Gigabyten emolevyssäkin oli. Lopputuloksena oli kuollut emolevy, koska vaikka MSI:n emolevyssä oli reiät, ASRockin emolevyssä samassa kohtaa kulki johtimia.