Uusimmat

MSI myönsi suunnitteluvirheen Z790-emolevyissä – murtumat aiheuttaneet vikaantumisia

Kuva: MSI

04.04.2024 16:36 Muropaketin toimitus

MSI:n emolevyjen käynnistysongelmista on kuultu valituksia verkossa jo pitkään. MSI myönsi nyt Z790-piirisarjallisissa emolevyissä piilevän ongelman.

Ongelma on ilmennyt ainakin siten, että MSI:n Z790-emolevyt eivät ole joko käynnistyneet lainkaan tai sitten epäonnistuneet toistuvasti käynnistyksen POST (Power On Self-Test) -vaiheessa.

MSI tiedotti asiasta nyt Redditissä, ja vahvisti YouTube-käyttäjä Joshi Repairin löydökset. Joshi Repair löysi MSI Z790 Tomahawk WiFi -emolevyltään murtumia, jotka vaikuttivat tulleen jo tehtaalla.

– Olemme havainneet, että osassa tuotteista saattaa olla toimimaton PCH, mikä saattaa johtaa emolevytuotteiden ”Dead on Arrival” (DOA) -tilanteeseen. Olemme eristäneet syyn aiemmin käytettyyn piirisarjan jäähdytyslevyn ruuvirakenteeseen, ja olemme ryhtyneet ennakoiviin toimenpiteisiin ongelman ratkaisemiseksi, MSI kertoi lausunnossaan.

MSI sanoi vaihtaneensa jäähdytyselementin ruuvirakenteen, ja se on otettu käyttöön emolevyjen valmistamisessa. Jatkossa ongelmaa ei siis pitäisi ilmetä.

MSI aikoo korvata vikaantuneet emolevyt. Jotkut ovat kritisoineet MSI:n reagoinnin hitautta, sillä ongelma alkoi nostaa päätään jo yhdeksän kuukautta sitten.

MSI ei varmentanut, montako potentiaalisesti viallista emolevyä on toimitettu. Varmuudella ongelmaa on esiintynyt ainakin Z790 Tomahawk WiFI -emolevyissä.