Uusimmat

MSI:llä kehitteillä GDDR6-muistilla varustettu versio GeForce GTX 1650 -näytönohjaimesta?

14.02.2020 12:55 Muropaketin toimitus

EEC:hen rekisteröitiin useita GeForce GTX 1650 -malleja, joiden nimessä esiintyy D6-lisämerkintä. Merkinnän uskotaan viittaavan GDDR6-muisteihin.

Nvidian näytönohjainten rintamalla on ollut jonkin aikaa hiljaisempaa. Hiljaisuus rikkoutui, kun MSI:n huomattiin rekisteröineen Euraasian kauppakomissioon joukon tuntemattomia GeForce GTX 1650 -näytönohjaimia.

MSI:llä on ennestään 12 GeForce GTX 1650 -mallia, jotka jakautuvat Gaming-, Ventus,- Aero ITX- ja LP-sarjoihin. Uudet rekisteröidyt näytönohjaimet olisivat menossa samoihin sarjoihin. Uusissa rekisteröinneissä ero aiempiin tulee D6-lisämerkinnästä, jonka arvellaan tarkoittavan GDDR6-muistia.

Alkuperäiset GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet ovat varustettu GDDR5-muistilla ja päivitetyissä GeForce GTX 1650 Super -näytönohjaimissa muistit päivitettiin GDDR6-muisteihin. Samassa päivitettiin myös grafiikkapiiri, joten pelkästä muistipäivityksestä ei ollut kyse.

Aika näyttää, onko kyseessä koko malliston kattava muistipäivitys.

Samassa yhteydessä rekisteröitiin myös MSI:n Radeon RX 5600 XT Gaming Z -näytönohjain. Tiettävästi kyseessä on MSI:n ainoa malli, jossa GDDR6-muistien tehollinen kellotaajuus on oletuksena 14 Gbps.