Uusimmat

MSI:ltä järkälemäinen GeForce RTX 4090 SUPRIM FUZION -näytönohjain – poikkeukselliset jäähdytysominaisuudet

Kuva: MSI

29.05.2024 18:15 Muropaketin toimitus

MSI tuo markkinoille mojovan kokoisen näytönohjaimen. Se on ehdolla palkinnon saajaksi Computex 2024 -messuilla.

MSI GeForce RTX 4090 Suprim Fuzion -näytönohjain on yksi kookkaimpia ellei kookkain näytönohjain GeForce RTX 40 -sarjan tarjonnasta. Koosta on se hyöty, että sisälle on saatu suunniteltua poikkeuksellisen hyvä jäähdytys. Hiljaisuuttakaan ei ole sivuutettu, sillä tuulettimien lapojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota hiljaiseen toimintaan.

4,5 korttipaikkaa vievässä Suprim Fuzionissa on hybridityyppinen neste- ja ilmajäähdytyksen yhdistelmä. Jäähdytys on saatu kasattua yhteen yksikköön, yhdysrakenteiseksi osaksi näytönohjainta, eikä erillistä radiaattoria ole.

Jäähdytystekniikan alta löytyy kuparisia jäähdytyselementtejä, jotka huolehtivat piirien viilentämisestä. Lisäksi takaa löytyy metallilevy, joka pitää rakenteen jämäkästi kasassa parantaen samalla lämmönjohtamista pois näytönohjaimesta.

Kiinnostavana yksityiskohtana MSI on valinnut ongelmallisen 12VHPWR-liitännän sijaan sen todennäköisen korvaajan 12V-2×6-virtaliitännän. Sen ei pitäisi aiheuttaa liittimen sulamisvaaraa edeltäjänsä tapaan. Liitäntäosastolta löytyy lisäksi kaksi DP-porttia ja yksi HDMI-portti.

Kortin laadukkuuden puolesta puhuu, että se valittiin tulevan Computex 2024 -tapahtuman Best Choice Awards -ehdokkaaksi. Hinta- ja saatavuus tietoja ei vielä ole. Alla muutama kuva.