Uusimmat

Netgearin WiFi 7 -tekniikkaa hyödyntävä Orbi 970 -mallisto pian saatavilla – hinta on kova

Kuva: @ Netgear

21.02.2024 10:16 Muropaketin toimitus

Uusinta WiFi 7 -tekniikkaa hyödyntävä Netgear Orbi 970 -mallisto on nyt ennakkotilattavissa, mutta hinta nousee korkeaksi.

WiFi 6 -tekniikan vakiinnutettua paikkansa uusien langattomien laitteiden ominaisuutena, on seuraavan sukupolven malleja hiljalleen saatavilla. WiFi 7 kehittää WiFi 6E:n myötä luotua perustaa ja laajentaa kanavia taajuustarjontaa. Netgearin Orbi 970 -mallisto hyödyntää tätä kapasiteettia.

Uusimmista laitteista ja siirtonopeuksista voi olla hyötyä esimerkiksi 4K/8K-suoratoistossa ja verkkopelaamisessa. Niissä nopeammat yhteydet ja alhaiset latenssit pääsevät oikeuksiinsa. Orbi 970 -mallistosta käytetään quad-Band-teknologia, ja käytössä on myös parannettu erillinen backhaul-yhteys. Smart Connect -toiminnon luvataan ohjaavan jokaisen yhdistetyn laitteen nopeimmalle mahdolliselle WiFi-kaistalle.

Laitteen 10 Gbps:n internet-liitäntä yhdessä 10 Gbps:n ja 2,5 Gbps:n Ethernet-liitäntöjen kanssa mahdollistaa erittäin korkeat siirtonopeudet. Tukiasema on muotoiltu solakaksi ja siinä on 12 sisäistä antennia.

Orbi 970 -mallisto on saatavana mustana ja valkoisena.  Orbi RBE972 -malliversiossa on mukana yksi satelliitti.

Suurempaa kattavuutta kaipaaville tarjolla on kolmen tuotteen Orbi RBE973, jossa on kaksi satelliittia ja joka kattaa jopa 660 neliömetrin pinta-alan ja tukee jopa 200:aa laitetta. Jälkimmäisen hintaluokka on noin 2400 euroa. Toimitukset alkavat helmikuun lopulla. Jos kattavuutta on tarpeen suurentaa entisestään, voidaan järjestelmää laajentaa useammalla satelliitilla.