Uusimmat

Nettikameramunaus – 13 000 asiakasta pääsi toljottelemaan muiden koteja

Kuva: @ Pixabay

23.02.2024 19:43 Muropaketin toimitus

Kameroiden valmistaja siirsi vastuun kolmannelle osapuolelle. Asiakkailla ollut mahdollisuus päästä seuraamaan muiden Wyze-kameroiden omistajien elämää.

Älykotituotteisiin ja langattomiin kameroihin erikoistunut Wyze on kohun keskellä. Asiakkaat ovat päässet katselemaan toistensa asuntoja ja ihmisiä.

Wyzen kameroiden omistajista ongelma on koskenut ainakin 13 000 asiakasta. Alkuun Wyze kertoi vian koskettaneen vain 14 henkilöä.

Wyze pyysi asiaa anteeksi, mutta pyrki siirtämään vastuuta myös pilvipalveluyritys Amazon Web Servicesille. Omituinen tapaus sattui katkoksen korjaamisen aikana.

– Katkos tuli kumppaniltamme AWS:ltä, ja Wyze-laitteet eivät toimineet useita tunteja varhain perjantaiaamuna. Jos yritit katsoa live-kameroita tai tapahtumia tuona aikana, et todennäköisesti pystynyt katsomaan niitä. Olemme erittäin pahoillamme tästä aiheutuneesta turhautumisesta ja hämmennyksestä, Wyze tiedotti.

Kun Wyze korjasi ongelmaa ja yritti tuoda kameroita takaisin linjoille, alkoivat asiakkaat nähdä Wyze-sovellustensa Events-välilehdelllä sisältöä, joka tuli muiden ihmisten kodeista. Wyze väitti tapauksen johtuvan ”kolmannen osapuolen välimuistiasiakastietokannasta”, joka asennettiin hiljattain järjestelmään.

Wyzen mukaan virhe ei koskenut 99 prosenttia asiakkaista. Wyze kertoo, että 1504 ihmistä kuitenkin tarkasteli saamaansa sisältöä tarkemmin, ja ”muutama” katseli virheellisesti lähetettyä videosisältöä. Wyzen asiakkaat ovat silti olleet kimpaantuneita sosiaalisessa mediassa. Luvassa voikin olla oikeusjuttuja.