Uusimmat

NVIDIA: 28 nm vasta ensi vuonna

20.02.2011 16:21 Ville Suvanto

nvidiaMaailman suurin sopimuspuolijohdevalmistaja TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) povaa 28 nanometrin valmistusprosessin käsittävän 2-3 prosentin osuuden sen liikevaihdosta kuluvan vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä. NVIDIA ei kuitenkaan usko TSMC:n kykenevän valmistamaan tarpeeksi 28 nanometrin piirejä, jotta yritys voisi julkaista sillä Tegra 3:a suuressa mittakaavassa. Tästä syystä Tegra 3 -piirit tullaan valmistamaan nykyisellä 40 nanometrin valmistusprosessilla.

”Uskon, että aloitamme Tegra 3:n testierien valmistukset toisella ja massatuotannon kolmannella vuosineljänneksellä. 28 nanometrin prosessi ei tule olemaan saatavilla tänä vuonna, tai tulee mahdollisesti vasta vuoden aivan lopulla, joten se ei ole vaihtoehto. Toiseksi, 40 nanometrin valmistusprosessi on nyt kolmatta vuotta tuotannossa ja sen saannot ovat loistavat. 40 nanometri on oikea suunta, koska korkeiden saantojen myötä kykenemme valmistuttamaan nopeasti suuria eriä piirejä.”, kommentoi NVIDIAn toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang.

Tegra 3, jonka koodinimi on Kal-El, on SoC-järjestelmäpiiri, joka rakentuu neljästä ARMin Cortex-A9-arkkitehtuuriin perustuvasta ytimestä ja NVIDIAn GeForce-grafiikkaohjaimesta 12 Stream-prosessorilla. Se kykenee toistamaan Blu-ray-videoita ja tukee stereoskooppista 3D:tä.

X-bit labs, Nvidia: 28nm Process Tech ”Not Available” This Year