Uusimmat

Nvidia ja Asus kiistävät GeForce RTX 2060 Super -mobiilinäytönohjaimen olemassaolon toistaiseksi

08.04.2020 20:06 Muropaketin toimitus

Niin Nvidia kuin Asus molemmat kiistävät GeForce RTX 2060 Super -näytönohjaimen mobiiliversion ilmestymineen. Asus on kuitenkin lipsauttanut tiedon myös kyseisestä mallista.

Spekulaatiot mahdollisesta GeForce RTX 2060 Super -näytönohjaimesta heräsivät, kun Nvidia ei sellaista julkistanut uusien GeForce RTX Super -näytönohjainmallien joukossa. Odotukset saivat lisää kierroksia kun Youtube-kanava Hardware Unboxed julkaisi Asuksen esitysmateriaalia, jossa selkeästi on eritelty myös GeForce RTX 2060 Super -näytönohjainversio kannettavia varten. Nvidia totesi tähän, ettei RTX 2060 Superin mobiiliversiota ole julkaistu 2.4.

Nvidian sanamuoto GeForce RTX 2060 Superin kiistämisestä jättää tosin mahdollisuuden sille, että kyseinen näytönohjain julkistettaisiin yksinkertaisesti muita myöhemmin. Asus taas kertoo jakamassaan materiaalissa olevan vahingossa GeForce RTX 2060 Superin työpöytäversion tekniset tiedot.

Julkistaessaan GeForce RTX Super -näytönohjaimet kannettaviin Nvidia kertoi pudottaneensa hintoja niin, että pelikelpoisia kannettavia voisi myydä aiempaa halvemmalla. Yksi osa tätä strategiaa oli GeForce RTX 2060 -kannettavien lähtöhinnan laskeminen alle tuhanteen dollariin Yhdysvaltojen markkinoilla.

Voi siis olla, että Nvidia haluaa ensin toteuttaa tätä strategiaa, eikä toistaiseksi julkaise GeForce RTX 2060 Superin mobiiliversiota. Lisäksi koronavirusepidemia aiheuttaa haasteita komponenttien saatavuuteen ja lisää kannettavien kysyntää, joten sekin voi olla syynä GeForce RTX 2060 Superin lykkäämiselle – mikäli kyseinen näytönohjain on siis Nvidian suunnitelmissa.

Muropaketin uusimmat