Uusimmat

NVIDIA ongelmissa vakuutusyhtiönsä kanssa

18.05.2009 14:51 Sampsa Kurri

NVIDIA on ajautunut ongelmiin vakuutusyhtiönsä National Union Fire Insurance Companyn kanssa viallisten grafiikkapiirien korvauksista. Vakuutusyhtiö on jättänyt asian Kalifornian oikeuden käsiteltäväksi, jotta mahdollisesta korvausvastuusta saadaan oikeuden päätös.

Oikeudelle jätetyn asiakirjan mukaan muun muassa Dell, Toshiba, Apple, Quanta, Compal, Asus, Samsung ja Fujitsu-Siemens ovat vaatineet NVIDIAlta korvauksia useista viallisista grafiikkapiirimalleista (G86, G86A2, G84, C51, G72, G72M, G73, G72A3, MCP67 ja NV42), jotka ovat aiheuttaneet ongelmia kannettavissa tietokoneissa. Viallisten grafiikkapiirien takia laitevalmistajille on aiheutunut työtä ja kuluja takuupalautuksista, minkä seurauksena NVIDIA on sopinut asiakkaidensa kanssa korvauksista keskustelematta ensin vakuutusyhtiönsä kanssa tai kertomalla yksityiskohdista harhaan johtavasti. Joukossa on muun muassa sopimus Dellin kanssa 10 miljoonan dollarin korvauksesta, johon vakuutusyhtiö ei ollut antanut suostumustaan.

Sotkun tämän hetkinen tilanne on se, että vakuutusyhtiö ei ole halukas korvaamaan NVIDIAn valmistamista viallisista grafiikkapiireistä aiheutuneita kustannuksia ja hakee oikeudelta tukea asiaan vedoten NVIDIAn rikkoneen yritysten välistä sopimusta.

TGDaily, Nvidia’s insurance company falls out over faulty chips payments