Uusimmat

Nvidia tuonee ensi vuonna markkinoille PC-käyttöön suunnatun Arm-suorittimensa – se avaa uusia näköaloja

Kuva: Pixabay

25.05.2024 15:16 Muropaketin toimitus

Uutisoimme vuonna 2023, että Nvidia aikoo tuoda markkinoille ARM-suorittimen PC-tietokoneisiin. Tuolloin tieto perustui Reutersin lähteisiin.

Nyt asia on saanut lisävahvistusta, kun Bloomberg haastatteli Nvidian toimitusjohtajaa Jensen Huangia ja Dellin toimitusjohtajaa Michael Delliä. He enemmän tai vähemmän vahvistivat, että Nvidia liittyy Qualcommin seuraan PC-tietokoneiden Arm-suoritinmarkkinoille ensi vuonna.

Qualcomm on tuomassa suuren mielenkiinnon saattelemana Snapdragon X Elite – ja X Plus -suorittimia kannettaviin tietokoneisiin. Niiden on määrä toimia myös Windows on Arm -alustalla, ja jopa pelaaminen pitäisi onnistua varsin hyvin. Lisäksi suorittimissa on NPU-piiri tehostamassa tekoälyominaisuuksia.

Tiettävästi yhtenä osatekijänä Nvidian saapumisessa PC-tietokoneiden Arm-markkinoille on Microsoftin toive saada kilpailijoita Applen M-sarjan suorittimille. Microsoft olisi käynyt asiasta keskustelua Nvidian lisäksi ainakin AMD:n kanssa.

Nvidialla on vahva kokemus tekoälystä, ja yrityksen vallatessa elintilaa PC-markkinoilla Arm-suorittimillaan, se voi samalla tuoda jotain omaa ja luovaa uutta parhaillaan kehittyvään tekoälyekosysteemiin.

LUE MYÖS: Arm-suorittimella varustetut Windows-koneet saattavat nousta suosioon – sopimus Qualcommin kanssa päättymässä

Muropaketin uusimmat