Uusimmat

Nvidian maksuton, mikrofoniääntä parantava RTX Voice -sovellus on käytettävissä useissa näytönohjainmalleissa

25.04.2020 19:13 Muropaketin toimitus

Nvidia julkaisi RTX Voice -ohjelmiston, joka vaimentaa mikrofonin turhia taustaääniä ohjelmistopohjaisesti.

Yhtiö ilmoitti aluksi ohjelmiston olevan saatavilla vain uusimmille GeForce RTX 2000 -sarjan näytönohjaimille. Tämä ja Nvidian maininta siitä, kuinka ohjelmistoratkaisuun mikrofoniäänen parantamiseen liittyisi keinoäly, saivat spekuloimaan ohjelmiston hyödyntävän Tensor-koneoppimisytimiä. Niitä löytyy vain Nvidian uusimmista näytönohjaimista. Guru3D:n foorumeiden käyttäjä David Lake onnistui kuitenkin muokkaamaan RTX Voicen asennusohjelmaa niin, että ohjelmiston sai käyttöön myös muilla Nvidian näytönohjaimilla.

Nyt näyttääkin siltä, ettei ohjelmisto sen kummemmin varsinaisesti hyödynnä keinoälyä tai Tensor-ytimiä. Laskenta suoriutuu todennäköisimmin tavallisilla CUDA-ytimillä, jota on kaikissa Nvidian näytönohjaimissa. Jonkinlaista koneoppimista ohjelmiston toimintaan todennäköisesti liittyy, mutta ei sellaista, joka ehdottomasti vaatii Tensor-ytimien suorituskykyä.

RTX Voicen julkaisuun liittyy mitä todennäköisemmin koronavirusepidemia, joka on ajanut yhä useammat viettämään enemmän aikaa puhe- ja videoyhteyksien ääressä tietokoneilla.