Uusimmat

Onko käytössäsi Windowsin pelitila? Se voi nopeuttamisen sijaan hidastaa konettasi

11.05.2020 08:41 Muropaketin toimitus

Windows 10 -käyttöjärjestelmässä on ollut mahdollista kytkeä päälle pelitila (Game Mode) vuodesta 2017 lähtien. Nyt käyttäjät ovat raportoineet yllättävistä ongelmista.

Microsoft kehitti pelitilan nopeuttamaan pelien suorituskykyä pyhittämällä prosessorin resursseja peleille niiden käynnissäolon aikana. Lisäksi pelitila rajoittaa taustalla suoritettavia prosesseja sekä jakaa pelille enemmän näytönohjaimen resursseja. Kaiken tämän on tarkoitus nopeuttaa suorituskykyä – tosin vaikutus on enemmänkin havaittavissa vain vanhemmissa kokoonpanoissa.

Ikävä kyllä pelitila ei välttämättä tee sitä mitä lupaa. Käyttäjät ovat raportoineet sosiaalisen median palvelu Redditissä ongelmista pelitilan suhteen. Heillä pelitila onkin laskenut ruudunpäivityksen nopeutta sekä aiheuttanut nykimistä ja pelien jämähtelyä. Se on vaikuttanut ainakin Call of Duty: Warzone ja League of Legends -peleihin.

Ongelmia on havaittu useilla eri näytönohjaimilla – sekä Nvidian että AMD:n tuotteissa. Esimerkiksi ainakin Radeon RX 5700 XT, Radeon RX 570 ja Radeon RX 480 -näytönohjaimissa väitetään olleen ongelmia suorituskyvyssä. Myös GeForce GTX 980 ja GeForce GTX 1080 Ti ovat kärsineet tehohävikistä.

Siitä ei ole selvyyttä, kuinka laajalle levinnyt ongelma on. Pelitilan voi kytkeä helposti päälle ja pois Windowsin asetuksista, jos asiaa haluaa testata itse.

Muropaketin uusimmat