Uusimmat

Opera-selaimeen kova uudistus: ilmainen, sisäänrakennettu VPN-palvelu

21.04.2016 17:19 Petrus Laine

Opera-selaimen VPN

Opera-selaimen suosio ei ole ikinä päässyt järkyttämään selainmarkkinoiden suurimpia nimiä sijoiltaan. Yhtiön tuorein strategia asemansa parantamiseen on muun muassa suosittujen selainlisäosien integroiminen suoraan osaksi selainta.

Aiemmin Operaan ehdittiin jo integroimaan adblock suoraan selaimen sisäiseksi ominaisuudeksi, mutta tuorein uudistus on todellinen pommi: ilmainen VPN suoraan selaimessa ilman kolmansien osapuolten lisäosia. Ilmaiset VPN:n ovat useimmiten ominaisuuksiltaan hyvin rajoittuneita, mutta Operan sisäänrakennettu VPN ei sisällä esimerkiksi datarajoituksia lainkaan.

Operan VPN on peruja SurfEasyltä, jonka Opera osti viime vuoden keväänä. VPN-yhteys salataan 256-bittisellä salauksella, ja käyttäjällä on valittavissa virtuaaliseksi sijainnikseen Kanada, Saksa ja Yhdysvallat. Virtuaalisia sijainteja on kuitenkin tarkoitus tuoda lisää, kunhan ominaisuus tulee saataville selaimen vakaisiin koontiversioihin; toistaiseksi se on rajoitettu vain kehittäjäversion ominaisuudeksi. Voit lukea Operan ilmaisesta VPN:stä lisää TechSpotin artikkelista tai suoraan Operan verkkosivuilta.