Uusimmat

Pientavarat kantoon DJI FlyCart 30 -kuljetuskopterilla – hinta voi hirvittää

Kuva: @ DJI

19.02.2024 10:08 Muropaketin toimitus

DJIn valikoimaan on lisätty ammattikäyttöön tarkoitettu DJI FlyCart 30 -kuljetuskopteri, joka kykenee jopa kymmenien kilogrammojen painoisten kuormien nopeaan siirtämiseen ilmateitse.

DJI on julkistanut DJI FlyCart 30 -kuljetuskopterin. Sen suorituskykyinen moottori ja tehokkaat akut mahdollistavat painavienkin hyötykuormien kuljettamisen pitkällä toimintasäteellä. Ominaisuuksiensa ansiosta kuljetuskopteri soveltuu vaikeakulkuisten alueiden väliseen tavarankuljetukseen. Suomessa tällaisia ovat erityisesti rannikoiden saaristoalueet sekä muut huonokuntoisten teiden tai venematkojen takaiset alueet.

Myös lyhyemmällä FC30-nimellä kulkeva kuljetuskopteri käyttää liikkumiseen neliakselista ja kahdeksansiipistä moniroottorijärjestelmää. Sen hiilikuitupropellit kykenevät siivittämään kopterin enintään 20 metrin sekuntinopeuteen eli noin 72 kilometriin tunnissa.

Kuva: @ DJI

Kahden akun varustuksella kopteri voi kuljettaa enintään 30 kilogramman kuorman jopa 16 kilometrin matkan. Vaihtoehtoisesti kopteria voidaan lennättää yhdellä akulla ja enintään 40 kilogramman kuormalla jopa kahdeksan kilometrin matkan. Kuljetuksia varten FC30-kopterin kuorma pakataan 70 litran kuljetuslaatikkoon, jossa on tasapainoanturit turvallisuuden takaamiseksi.

Kopteri toimii myös vaihtelevissa sääolosuhteissa. IP55-standardin tasoisesti suojattu kopteri kykenee toimimaan jopa -20 celcius-asteen pakkasessa ja enintään 45 celsius-asteen helteessä. Kopterien akut ovat itselämpiäviä, joten kopteri sopii myös Suomen talvisiin oloihin.

Kopteria voidaan käyttää myös tuulisessa ympäristössä, sillä kopteri kestää jopa 12 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia. Kopterin lentokorkeus on enimmillään 3 000 metriä 30 kilogramman kuormalla.

DJI O3 -yhteysjärjestelmä huolehtii kopterin ja sen ohjaimen välisestä yhteydestä jopa kahdeksan kilometrin etäisyydeltä. Dual Operator -hallintatilassa kopterin hallinta voidaan siirtää ohjaajalta toiselle vain yhdellä painalluksella. DJI DeliveryHub -hallinta-alusta helpottaa lentoreittien tekemistä ja seuraa lentoja analysoiden tietoja reaaliaikaisesti. Kopterin lentoa voi myös seurata reaaliaikaisesti kameran avulla.

DJI DeliveryHub ja FC30 tukevat ulkoisten pilvialustojen tai hyötykuormien integraatiota, mikä mahdollistaa mukauttamisen monenlaisiin toimialakohtaisiin sovelluksiin. DJI Pilot 2 -sovellus puolestaan ohjaa manuaalista lentoa ja näyttää esimerkiksi reaaliaikaisen lennon tilan ja lastin tilan.

Kopteri käyttää lennätyksessä älykkäitä lentojärjestelmiä, kuten reittianalyysiä sekä nousu- ja laskuvaiheen turvatoimia. Nämä yhdessä kehittyneen tutka- ja kamerajärjestelmän kanssa tekevät kopterista tarkasti ympäristöään havainnoivan lentolaitteen vuorokauden ajasta riippumatta. Kuljetuskopterin sisäinen ADS-B-vastaanotin varoittaa lennättäjiä ympärillä toimivista miehitetyistä lentokoneista ja helikoptereista. Hätätilassa kopteri voi laskeutua turvallisesti kuormansa kanssa yhdysrakenteisen laskuvarjon avulla.

Kuva: @ DJI

Kopteri on pakattavissa mukaan esimerkiksi tavalliseen henkilöautoon. Sen mitat pakattuna ovat 112 x 76 x 103 senttimetriä. Lentovalmiina kopterin mitat ovat 280 x 309 x 95 senttimetriä. Kopterin oma paino kahdella akulla on 65 kilogrammaa.

DJI FlyCart 30 -kopterin perusmallin ja ohjaimen suositushinta on 21 000 euroa. Kopterin, ohjaimen, kahden akun ja pikalatausaseman sisältävän kokonaisuuden suositushinta on 28 900 euroa.