Uusimmat

Pohjois-Korean väitetään rahoittaneen joukkotuhoaseiden kehittämistä kyberrikoksilla

19.04.2020 19:19 Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain hallituksen virkamiehet varoittivat keskiviikkona pohjoiskorealaisten hakkereiden uhasta. He kiinnittivät erityistä huomiota pankkeihin ja muihin rahoitusalan palveluihin. Pohjois-Koreaa on aiemminkin syytetty rahoitusalan laitosten hakkerointiyrityksistä.

Syy yhtäkkiselle varoituksen antamiselle on epäselvä. Viranomaiset kuitenkin sanoivat, että Pohjois-Korea uhkaa toimillaan Yhdysvaltoja, valtioita ympäri maailman sekä taloudellista tasapainoa.

Reutersin mukaan Pohjois-Korean kyberrikoksista on kasvamassa yhä suurempi kansainvälinen huoli. Valtion hakkerit ovat väitetysti varastaneet kymmenien miljoonien edestä rahaa pankkiautomaateista ja pankeista. Lisäksi valtion tukemat hakkerit olisivat vallanneet digitaalisen valuutan pörssialustoja sekä kiristäneet rahaa yksittäisiltä ihmisiltä ympäri maailmaa.

YK:n viime vuonna julkaistun raportin mukaan mukaan Pohjois-Korea on käyttänyt varastetuista varoista kaksi miljardia dollaria (1,8 miljardia euroa) joukkotuhoaseiden kehitystyöhön. Tiettävästi valtion kyberrikoksista on tullut koko ajan hienostuneempia ja laajemmalle levinneitä.