Uusimmat

Poliisille tulossa uudentyyppinen ase sähköpyöräilijöiden varalle – kuin elokuvasta Ghostbusters

Kuva: Unsplash / KBO Bike

19.05.2024 19:22 Muropaketin toimitus

Brittipoliisi haluaisi saada käyttöönsä uudentyyppisen aseen, jolla se voisi saada kiinni sähköpyöräilevät tai sähköskootterilla ajavat rikolliset.

Uutta asetta kehittää Britannian puolustusministeriön alainen Defence Science and Technology Lab. Britannian poliisi toivoo saavansa laitteen käyttöönsä. Kyseessä on elektromagneettinen ase, jota ei käytetä ihmistä vastaan. Sen sijaan aseella ammutaan elektromagneettinen pulssi kohti sähkömoottoria.

Pulssin osuminen aiheuttaa ongelmia sähkömoottorin toiminnalle. Moottori kuvittelee ylikuumenevansa, ja keskeyttää toimintansa.

Bill Murray, Dan Aykroyd ja Ernie Hudson / GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE

Kuva: © 2023 CTMG, Inc.

 

Laitteiden kerrotaan muistuttavan Ghostbusters-elokuvien selkäreppulaitteita. Ase saattaa olla valmiina tositoimiin jo kuukausien päästä, mikäli viivästymisiä ei tule eteen.

Brittipoliisilla on jo nyt tekniikka, jolla se voi pysäyttää autoja etänä radio- ja sähkömagneettisten aaltojen avulla. Tällä hetkellä ongelmia aiheuttavat kuitenkin salamannopeat sähköpyörät kaupunkien keskustoissa, sillä sellaisilla ajavia rikollisia on vaikea saada kiinni.