Uusimmat

Popparit Billie Eilish ja Katy Perry haluavat rajoittaa tekoälytyökalujen kehitystä – ”hyökkäys ihmisen luovuutta kohtaan”

Kuva: @ Unsplash

12.04.2024 07:57 Muropaketin toimitus

Kirjeen mukaan rajoitukseton tekoälyn käyttö johtaa musiikkiteollisuudessa ”kisaan pohjalle”.

200 artistia, joiden joukossa ovat muun muassa poptähdet Billie Eilish, Katy Perry, Nicki Minaj ja myös Frank Sinatran perikunta eivät pidä siitä, että tekoälyä käytetään laulajien äänten kopioitiin. Avoimen kirjeen organisoijana toimi Artists’ Rights Alliance.

Artistit vaativat avoimessa kirjeessään tällaisen tekoälykäytön lopettamista. Heidän mukaansa sellainen on ”hyökkäys ihmisen luovuutta kohtaan”, ja se ”tuhoaa musiikin ekosysteemin”.

– Meidän on suojauduttava tekoälyn väärinkäytöltä, taiteilijoiden äänien ja hahmojen varastamiselta, kirjeessä sanotaan.

Artistit haluavat teknologiayritysten sitoutuvan siihen, etteivät ne kehitä sellaisia musiikin luomiseen soveltuvia tekoälytyökaluja, jotka ”kaivavat maata lauluntekijöiden, taiteilijoiden ja inhimillisen taiteellisuuden jalkojen alta, tai estävät saamasta oikeudenmukaista korvausta työstämme”.

Kaikki muusikot eivät vastusta tekoälyn kehitystä tai käyttöä musiikkiteollisuudessa. Grimes ja DJ David Guetta kannattavat tekoälytyökalujen käyttöä.

LUE MYÖS: Spotify poisti kymmeniä tuhansia tekoälyn luomia kappaleita