Uusimmat

Qualcomm uskoo Arm-tietokoneiden vievän Windows-PC-markkinoista leijonanosan

Kuva: @ Qualcomm

07.06.2024 16:40 Muropaketin toimitus

Qualcomm on tulossa mukaan Windows PC -tietokoneiden suoritinmarkkinoille Snapdragon X Elite- ja X Plus -mallistoillaan. Toimitusjohtaja uskoo Arm-suorittimien menestykseen perinteisesti Intelin ja AMD:n dominoimassa markkinassa.

Qualcommin toimitusjohtaja Cristiano Amon kertoi näkemyksistään Computex 2024 -messuilla. Armin toimitusjohtaja Rene Haas sanoi vastikään, että Arm-suorittimilla olisi Windows PC -markkinasta 50 prosentin osuus seuraavan viiden vuoden sisällä. Amon kommentoi tätä väitettä.

Amon oli pitkälti samoilla linjoilla Haasin kanssa. Hän uskoo siihen mahdollisuuteen, että 50 prosentin osuus toteutuisi seuraavan viiden vuoden aikana. Hänen mukaansa jotkin OEM-valmistajat ovat jo valmistautuneet siihen, että jopa 40-60 prosenttia kannettavista tietokoneista olisi Snapdragoneilla varustettuja seuraavan kolmen vuoden aikana.

Snapdragonien lisäksi markkinoille saattaa tulla myös muiden tietotekniikkajättien Arm-suorittimia Windows PC -käyttöön. Ainakin Nvidia ja AMD olisivat huhutusti tuomassa Arm-suorittimia Windows-alustalle. Ne luonnollisesti nakertaisivat Qualcommin osuutta Arm-suorittimilla varustetuissa PC-tietokoneissa.