Raspberry Pi -projekti herättää sisäisen taiteilijasi – nyt voi luoda tekoälytaidetta televisioon

Kuva: @ The Raspberry Pi Foundation

11.02.2024 16:16 Muropaketin toimitus

DevMiserin Raspberry Pi -projekti kiinnostaa ainakin luovasta puuhastelusta kiinnostuneita ihmisiä. Avointa lähdekoodia hyödyntävä projekti on nimeltään Lumina, ja sen avulla voi luoda tekoälykuvia omassa olohuoneessaan.

Laitteen sydämenä toimii Raspberry Pi, joka on sijoitettu mustaan, HDMI-liitännällä varustettuun koteloon. Laitteen voi yhdistää omaan televisioon, ja HDMI-liitännän kautta televisiolle voi syöttää tekoälykuvia ihasteltavaksi.

Laitteen erikoisuutena sille voi puhua. Se on varustettu puheesta-tekstiksi-ominaisuudella, joten tekoälylle sulateltavaksi annettaviin kehotteisiin ei tarvita näppäimistöä. DevMiserin mukaan Lumina käyttää toimintaansa Python-ohjelmointikieltä. Lisäksi käytössä on työkaluja kuten Picovoicea, mainittu puheesta-tekstiksi-ohjelmisto sekä OpenAI:n DALL-E 3, joka auttaa kuvien luomisessa.

Kaikki ohjelmistot on toteutettu Raspberry Pi 4 -laitteella, ja oletettavasti järjestelmä toimii myös versiolla 5. Kotelon STL-tiedostot sekä koko projektin lähdekoodi ja ohjeet löytyvät GitHubista. Alla video.

Kaikki Raspberry Pi -projektit täällä: Avainsana: Raspberry Pi – Muropaketti.com