Uusimmat

Raspberry Pi -projekti luo Maria-hologrammin – anime-assistentti osaa suorittaa pyydettyjä tehtäviä

13.11.2022 20:35 Muropaketin toimitus

Raspberry Pi -projektien kirjo on valtava, ja tällä kertaa joukkoon astuu holografinen anime-assistentti.

Projektin kehittäjänä toimii Jess Peter. Hän käyttää hologrammin taustavoimana Raspberry Pi 4B -tietokonetta, joka loihtii henkiin anime-henkisen virtuaaliassistentin nimeltään Maria.

Tom’s Hardware kuvailee Mariaa täysin interaktiiviseksi ja 100-prosenttisen ihastuttavaksi. Assistentin 3D-suunnittelu ja animaatiot ovat alkuperäisiä.

Assistentti hyödyntää tekoälyä äänentunnistuksessa, ja Maria voi puhua käyttäjän kanssa. Se osaa myös suorittaa erilaisia tehtäviä. Maria voi tällä hetkellä tarjota ainakin sääennusteita, asettaa ajastimia ja soittaa musiikkia Spotifysta.

3D-tulostetussa kotelossa asusteleva Maria keskustelee ulkomaailman kanssa 3,2 tuuman näytön kautta, jonka resoluutio on 800 x 400. Maria on vielä kehitysvaiheessa, joten sen toiminnallisuus on rajallista. Toimintoja on kuitenkin tarkoitus lisätä tulevaisuudessa.

Maria hyödyntää Python-palvelinta. Avainsanat tunnistetaan Webrtvt:n ja Deepspeechin avulla. Tekstistä puheeksi -toiminnot käsitellään C-kielellä yhdessä Googlen tekstistä puheeksi -kirjaston kanssa. Voit lukea lisää projektin yksityiskohdista viralliselta GitHub-sivulta.