Uusimmat

Raspberry Pi -projekti toi VR-lasit hiirille – siimahännille tarjolla myös kuulokkeet ja sensorein varustettu juoksupallo

20.11.2022 17:29 Muropaketin toimitus

Mielikuvitukselliset Raspberry Pi -projektit ovat saaneet jatkoa. Nyt tarjolla on virtuaalilasit hiirille.

Schaffer-Nishimura Labin tutkijat kehittivät VR-lasit hiirille, ja siihen on järkevä syykin, sillä heillä on meneillään neurotieteisiin liittyvä tutkimus.

VR-lasien sisältä löytyy kaksi SPI-näyttöä, jotka tuovat siimahäntien fiilisteltäväksi Godot-pelimoottorilla toimivan virtuaalimaailman. Näyttöjen resoluutio on 240 x 210 pikseliä. Hiirille on tarjolla immersion lisäämiseksi myös pienet kuulokkeet.

Virtuaalimaailmasta löytyy kallioita ja muita esteitä, joita hiiri voi kohdata. Ideana on luoda virtuaalinen maailma, jossa tiimi voi tutkia hiiren käyttäytymistä sen kohdatessa erilaisia haasteita.

Hiiren immersiota lisää myös optisilla sensoreilla varustettu, styroksista valmistettu juoksupallo, joka toimii yhdessä virtuaalimaailman kanssa. Kun hiiri liikkuu pallon päällä, myös virtuaalilasien maisemat vaihtuvat.

Lisäksi tutkijat kehittivät mukautetun näytönohjaimen Godot-videosyötteen prosessoimiseksi VR-käyttöön. Raspberry Pi -projektin sivu löytyy GitHubista.