Uusimmat

Redstonesta tuli Windows 10 Anniversary -päivitys

30.03.2016 21:49 Petrus Laine

microsoft-windows-10-anniversary-update-20160330

Microsoft on esitellyt tänään Build 2016 -konferenssissaan suunnitelmiaan Windows 10 Anniversary -päivityksestä ja siihen liittyvistä ohjelmistokehityskiteistä. Windows 10 Anniversary -päivitys on virallinen nimi aiemmin Redstonena tunnetulle päivitykselle.

Windows 10 Anniversary -päivitys tuo kehittäjille muun muassa uuden Windows Ink -rajapinnan, joka mahdollistaa yhdessä Wacomin kanssa kehitetyn stylus-kynän käytön kaikilla styluksia tukevilla Windowseilla. Windows Inkiin kuuluu luonnollisesti myös käsialantunnistus. Windows Helloa puolestaan laajennetaan nettiin, ja kehittäjät voivat käyttää jatkossa sen tunnistusmetodeja JavaScriptin kautta Edge-selaimella. Myös Cortanaan liittyvät rajapinnat tuodaan kehittäjien käsiin.

Microsoft on tehnyt jo pitkään töitä erilaisten kääntöohjelmien parissa, joista valitettavasti Android-ohjelmiin keskittynyt Project Astoria on sittemmin hyllytetty. Project Centennial ja Project Islandwood kuitenkin elävät ja voivat edelleen hyvin. Microsoft julkaiseekin ne kehittäjien käsiin Windows 10 Anniversary -päivityksen myötä. Win32- ja .NET-ohjelmien Universal Windows Platform -formaattiin kääntävää Project Centennialia on Microsoftin mukaan testattu Age of Empires 2:n Steam-versiolla ongelmitta – se kääntyi kirjaimellisesti nappia painamalla UWP-sovellukseksi. Project Islandwood vaatii kehittäjältä ilmeisesti hieman enemmän osallistumista kääntötyöhön, mutta Objective-C:llä toteutettujen ohjelmien pitäisi kääntyä UWP-yhteensopiviksi suoraan Visual Studiolla kääntämällä.

Edellä mainittujen lisäksi Windows 10 Anniversary -päivitys tuo mukanaan Bash-komentotulkin Windowsille ja mahdollistaa kaikkien Xbox One -konsoleiden muuttamisen kehitystyökaluiksi. Lisäksi yhtiö tuo Visual Studioon Xamarin-koodinimellisen ominaisuuden, joka mahdollistaa koodin jakamisen Android-, iOS- ja UWP-ohjelmien välillä uhraamatta ohjelmien natiiviutta millään alustalla.

Voit lukea Windows 10 Anniversary -päivityksestä lisää esimerkiksi Microsoftin blogista.