Uusimmat

Sabrentilta todella nopea SSD-mötikkä – mukana aktiivijäähdytys

Kuva: @ Sabrent

29.02.2024 08:05 Muropaketin toimitus

Sabrentin asema on yksi markkinoiden nopeimmista.

Sabrent on tuonut ennakkotilattavaksi uuden SSD-asemansa nimeltään Rocket 5. Se on tarjoaa markkinoiden parhaimmistoon kuuluvaa suorituskykyä.

M.2 NVMe SSD-asema käyttää PCIe 5.0 x4 -väylää, ja aseman suorituskyky ei tule tällä kertaa ilman väkevää jäähdytystä. Aseman mukana toimitetaan lämpöputkin varustettu muhkea jäähdytyselementti, jonka toimintaa avittaa vielä pieni tuuletin.

Sabrent sanoo silti, että laadukkaiden emolevyjen mukana toimitettavat passiiviset jäähdytyselementit riittäisivät asemalle. Tällöin voisi kuitenkin olettaa, että riskinä on suorituskyvyn heikkeneminen.

Kuva: @ Sabrent

Neljän ja kahden teratavun kapasiteetin versiot kykenevät 14 gigatavun perättäisen lukunopeuteen ja 12 gigatavun perättäiseen kirjoitusnopeuteen sekunnissa. Satunnainen IOPS-luku- ja kirjoitusnopeus puolestaan on 1,4 miljoonaa.

Ohjainpiirinä toimii edistyksellinen Phison PS5026-E26, ja muistipiireinä toimivat Micronin 3D TLC NANDit (2400 megasiirtoa sekunnissa). Sabrent on tehnyt Phisonin kanssa yhteistyötä aseman suorituskyvyn maksimoimiseksi.

Asemat ovat ennakkotilattavissa Sabrentilta. Teratavun version hinta on 190 dollaria (175 euroa), 2 teratavun mallin hinta on 340 dollaria (314 euroa) ja neljän teratavun kapasiteetista saa pulittaa 730 dollaria (673 euroa).