Uusimmat

Samsung esitteli 512 gigatavun muistitikun – tarjolla tyyliltelty versio ja simppeli versio

Kuva: Samsung

19.04.2024 15:37 Muropaketin toimitus

Samsung tuo markkinoille uusia muistitikkuja. Molemmat ovat kapasiteetiltaan samankokoisia, mutta ulkonäöltään erilaisia.

Samsungin uudet asemat ovat nimeltään BAR Plus ja FIT Plus. Ne ovat USB 3.2 Gen 1 -tyyppisiä SSD-asemia.

BAR Plus on isompi ja tyylitellympi alumiinirunkoinen tikku, jossa on myös reikä avaimenperäkäyttöä ajatellen. FIT Plus luottaa simppeliin ulkonäköön, eikä se kiinnitä huomiota itseensä.

Samsung kertoo tikuille löytyvän käyttöä esimerkiksi suosikkimusiikin, valokuvien ja videoiden sekä työ- tai kouluasiakirjojen tallentamiseen. USB-muistitikuille voi toki myös varmuuskopioida tietoja.

Kuva: Samsung

Tikkujen lukunopeus on 400 megatavua sekunnissa ja kirjoitusnopeus 110 megatavua sekunnissa. Kolmen gigatavun 4K-video siirtyy tikulta tietokoneeseen luvatusti kymmenessä sekunnissa.

Tikut ovat yhteensopivia minkä tahansa USB 3.1 -porttia käyttävän laitteen kanssa, ja myös taaksepäin yhteensopivia USB 3.0- ja USB 2.0 -porttien kanssa. Ne toimivat niin Windowsissa, Mac OS:ssä, Linuxissa kuin monissa muissakin USB-portillisissa laitteissa.

USB-muistitikut kestävät vettä, lämpötiloja, röntgensäteilyä, pudotuksia ja magneettisia iskuja. Niillä on myös viiden vuoden rajoitettu takuu. Myöhemmin on tulossa markkinoille USB Type-C -tikku. Molempien tikkujen hinta on 79,99 dollaria (74,95 euroa).