Uusimmat

Samsung tuo tekoälyä myös uusiin kodinkoneisiinsa

Kuva: Samsung

04.04.2024 10:23 Muropaketin toimitus

Samsung järjesti eri puolille maailmaa jakautuneen kodinkoneiden julkistustilaisuuden. Uusissa laitteissa nähdään entistä laajempi kirjo tekoälyominaisuuksia.

Samsung kertoo tiedotteessaan kodinkoneidensa suoriutuvan hyvin perinteisistä tehtävistään, mutta voivat lisäksi tehdä vielä enemmän AI-teknologian ansiosta.

Jääkaappeihin, liesiin ja pyykinpesukoneisiin lisättyjen näyttöjen ansiosta kodinkoneista tulee sekä viihdealustoja että hallintakeskuksia kodin muille SmartThings-älykotialustaan yhdistetyille laitteille. Bespoke AI -kodinkoneet synkronoituvat keskenään ja niissä on WiFi-yhteys, sisäiset kamerat, tekoälysirut ja yhteensopivuus SmartThings-sovelluksen kanssa.

Uusia AI-malleja esiteltiin muun muassa seuraavat: Bespoke French Door Refrigerator with AI Family Hub, Bespoke AI Laundry Combo, Bespoke Jet Bot Combo AI ja Bespoke Jet AI.

Ensimmäinen näistä AI-avaintuotteista on French Door Refrigerator with AI Family Hub -jääkaappi, joka  on ruokaan liittyvä ohjauskeskus, yhdistäen jääkaapin kodin muihin laitteisiin. Jääkaapin ovessa oleva suuri LCD-näyttö, jossa käyttäjät voivat tarkastella reseptejä sekä toistaa musiikkia ja videoita. Se on varusteltu myös ominaisuudella, joka hyödyntää sisäistä kameraa tunnistaen 33 tuoretta raaka-ainetta jääkaapissa. Tunnistetut raaka-aineet näkyvät listana näytöllä ja ne voi myös tarkistaa SmartThingsin kautta.

Toinen avaintuote on robotti-imurin ja mopin yhdistelmä Bespoke Jet Bot Combo AI, joka sisältää tekoälyllä paranneltuja ominaisuuksia, kuten älykäs AI Recognition -ominaisuus. AI Object Recognition käyttää tekoälyn Deep Neural Network (DNN) -mallia ja kameraa tunnistaakseen erilaisia objekteja, kuten ihmisiä, lemmikkieläimiä sekä vaikeasti nähtäviä esineitä, kuten ohuita sähköjohtoja ja mattoja. AI Floor Detect -ominaisuus puolestaan havaitsee puhdistettavan lattian tyypin, ja tunnistaessaan maton robotti-imuri nostaa mopin ylös välttääkseen maton kastelun märällä mopilla.

Edellä esiteltyjen Samsungin kahden uuden AI-kodinkonemallin suositushinnat ovat seuraavat: French Door Refrigerator with AI Family Hub maksaa 5099 euroa ja Bespoke Jet Bot Combo AI:n hinta on puolestaan 1499 euroa.