Uusimmat

Samsungilta uusia OLED-pelinäyttöjä – algoritmin avulla virkistystaajuus 360 hertsiin

Kuva: @ Samsung

14.12.2023 18:19 Muropaketin toimitus

Samsungin uusi näyttö tekee Tom’s Hardwaren mukaan OLED-paneelien ennätyksen.

Samsungin ennätys syntyy näytön virkistystaajuudesta, joka on 360 hertsiä. Sen puolesta tarjolla on siis suorituskykyä vaativaankin pelaamiseen.

Virkistystaajuuden nostaminen on hoidettu sikäli erikoiseen tapaan, että Samsungin mukaan siitä huolehtii tekoälyalgoritmi nimeltään Quantum Enhancer. Lisäksi asiassa avittaa Tom’s Guiden mukaan AMD:n RDNA 3 -grafiikkapiiri.

Näyttöjä on luvassa kaksi kappaletta – 31,5-tuumainen 4K-näyttö ja 27-tuumainen 1440p-näyttö. Joidenkin saatavilla olevien tietojen perusteella molemmat mallit tarjoaisivat 360 hertsin virkistystaajuuden, ja ainakin pienempi näyttö myös erittäin matalan 0,03 millisekunnin vasteajan.

Asiasta on kuitenkin tarjolla ristiriitaista tietoa, joten mahdollisesti vain pienempi malli tarjoaa 360 hertsin virkistystaajuuden. Molempien kuvasuhde on 16:9.

Isommasta näytöstä Samsung mainitsee sen käyttävän tarkkaa pistetulostustekniikkaa, joka nostaa pikselitiheyden arvoon 140 PPI. Samsung kertoo sen vastaavan 65-tuumaisen 8K-television pikselitiheyttä.

Mallinimiä ei vielä ole tiedossa. Molemmat näytöt ovat tulossa markkinoille ensi vuoden puolella.