Uusimmat

Sapphiren Radeon RX 460- ja RX 470 -näytönohjaimet laajassa kuvavuodossa

29.07.2016 15:53 Petrus Laine

Sapphire Radeon RX 470

AMD on julkaisemassa uudet Polaris-arkkitehtuuriin perustuvat Radeon RX 460- ja RX 470 -näytönohjaimet ensi kuun alkupuolella. Näytönohjaimista ei tule myyntiin lainkaan referenssimallia, vaan kukin valmistaja julkaisee niistä vain oman näkemyksensä mukaiset mallit.

Kiinalainen PCOnline on saanut jo käsiinsä Sapphiren mallit sekä Radeon RX 460:sta että RX 470:stä. Sapphiren Radeon RX 470 käyttää RX 480 -mallista tuttua referenssijäähdytystä ja -piirilevyä, joskin RX 470:n kohdalla RX 480:sta tutusta piirilevystä on poistettu kaksi virransyötön vaihetta. Referenssijäähdyttimen Sapphire on päättänyt siirtää mustasta musta-hopeiseen värimaailman.

Sapphire Radeon RX 460

Sapphiren RX 460 perustuu puolestaan täysin Sapphiren omaan suunnitteluun. Piirilevy on huomattavan pitkä, ja iso osa siitä on täysin tyhjää, vain Sapphiren logo ja tuuletinten virtaliitin koristavat piirilevyn viimeistä kolmannesta. Näytönohjaimelta ei löydy lainkaan PCI Express -lisävirtaliitintä, vaan näytönohjain tulee toimeen pelkästä PCI Express -liittimestä tulevalla virralla, ja sen TBP-arvo on alle 75 wattia. Kuvissa näkyy myös ensimmäistä kertaa itse Baffin- eli Polaris 11 -grafiikkapiiri. Polaris 11:n pinta-alaa en lähde kuvan perusteella arvioimaan, mutta se on kooltaan jopa hieman GDDR5-muistipiiriä pienempi. Voit tarkastella kuvia näytönohjaimista alla olevasta galleriasta ja PCOnlinen sivuilta.