Uusimmat

Snapdragon X Elitestä julki testituloksia – näin se pärjäilee Apple M3 -suorittimia vastaan

Kuva: @ Qualcomm

27.05.2024 08:39 Muropaketin toimitus

Snapdragon X Elite pääsi testiin, joka ei ole Qualcommin tai Microsoftin tekemä. Testin teki Signal 65:n Ryan Shrout Microsoftin pyynnöstä. Shrout pisti Snapdragon X Eliten useampaan erilaiseen testiin, jotta sen suorituskyvystä saataisiin lisätietoa.

Testissä käytettiin Surface Laptop 7 -kannettavaa, jonka sisuksissa lymysi kyseinen mielenkiintoa herättävä, Windows-alustalla toimiva Arm-suoritin. Vastassaan sillä oli MacBook Air 15, jossa on suorittimena M3.

Shrout mittasi suorituskyvyn lisäksi myös laitteiden lämpenemistä. X Elite -kannettava Surface Laptop 7 lämpeni kaikissa testeissä enemmän kuin Macbook Air 15. Se oli kuitenkin Cinebench 2024 -benchmark-ohjelman yksisäikeisessä testissä hiljaisempi, ja saavutti vain 26,3 desibelin äänekkyyden. Monisäikeisessä testissä se puolestaan oli äänekkäämpi kuin Macbook Air 15.

Akunkesto oli erinomainen sekä Surface Laptop 7 -kannettavassa että Macbook Airissa. Surface Laptop 7:n akku kuitenkin antoi virtaa 16 prosenttia pidempään kuin Macbook Air 15.

Cinebench 2024 -benchmark-ohjelman yksisäikeisessä testissä Macbook Air 15 oli 15 prosenttia nopeampi kuin Surface Laptop 7. Monisäikeisessä testissä Surface Laptop 7 puolestaan oli 15 prosenttia Macbook Airia nopeampi.

Snapdragon X Elitessa on vahva tekoälysuorituskyky, ja tämä näkyi testissä. Se oli tekoälysuorituskyvyssä 48 prosenttia nopeampi kuin Macbook Air 15. Graafisessa suorituskyvyssä Macbook Air 15 oli Wildlife Extreme Unlimited -testissä 31 prosenttia nopeampi.

Markkinoille on tulossa kesällä useampia Snapdragon X Elite- ja X Plus -suoritinta käyttäviä kannettavia tietokoneita. Microsoft toivoo, että Snapdragon X Elite -tietokoneet haastavat Applen tarjonnan nakertaen markkinaosuutta Windows-kannettavien suuntaan.

LUE MYÖS: Suurin osa PC-peleistä toimii Qualcomm Snapdragon X Elite -suorittimella – muutama asia huomioitava