Uusimmat

Sony luo uuden 3D-vuorovaikutusta tarjoavan järjestelmän sisällöntuottajille – esitteli jo headsetin ja ohjaimet

Kuva: @ Sony

11.01.2024 10:02 Muropaketin toimitus

Sony Corporation ilmoitti kehittävänsä spatial content creation -järjestelmää, johon sisältyy XR head-mounted display -päähine 4K OLED Microdisplay -näytöillä. Järjestelmään kuuluu myös sormusohjain ja osoitinohjain. Ne on optimoitu vuorovaikutukseen 3D-objektien kanssa.

Uuden järjestelmän tarkoituksena on tukea tekijöitä 3D-sisällön luomisessa. Sony aikoo tehdä yhteistyötä erilaisten 3D-tuotanto-ohjelmistojen kehittäjien kanssa, muun muassa viihdeteollisuuden ja teollisen muotoilun aloilla.

Sony spatial content creation -järjestelmän päähine on varustettu 4K-tarkkuuden OLED Microdisplay -näytöillä ja Sonyn kehittämällä renderöintiteknologialla, joka mahdollistaa 3D-objektien tekstuurien ja ihmishahmojen kasvojen ilmeiden reaaliaikaisen realistisen renderöinnin korkealla tarkkuudella. Väritoiston luvataan kattaa peräti 96 prosenttia DCI-P3:n väriavaruudesta. 3D-objektien tekstuurien ja ihmishahmojen kasvojen yksityiskohtainen sekä realistinen renderöinti mahdollistaa luojille kattavat työkalut 3D-mallintamiseen.

Laite on varustettu Qualcommin uusimmalla XR-prosessorilla ja Snapdragon XR2+ Gen 2 -järjestelmäpiirillä. Päähineessä on lisäksi videon läpinäkyvyystoiminto ja tilantunnistus, ja niitä varten yhteensä kuusi kameraa ja anturia.

Kuva: @ Sony

Ratkaisuun kuuluu sormusohjain ja on osoitinohjain. Osoitinohjaimen muoto ja painikkeiden sijoittelu on optimoitu tehokasta ja tarkkaa käyttöä varten. Lisäksi järjestelmään kuuluu sormusohjain, jonka avulla käyttäjät voivat intuitiivisesti manipuloida esineitä virtuaalitilassa. Pitämällä osoitinohjainta hallitsevassa kädessä ja kiinnittämällä sormusohjain toisen käden sormiin, käyttäjät voivat mallintaa 3D-objekteja käyttäen molempia ohjaimia ja näppäimistöä päähän asennettavaa näyttöä käyttäessään.

Sisällön luojat voivat havainnoida 3D-malleja oikeassa mittakaavassa Extended Reality (XR) -ympäristössä ja samalla luoda sekä muokata niitä. Järjestelmä tukee split rendering -tekniikkaa, joka jakaa renderöintikuorman tietokoneen ja päähän kiinnitettävän näytön välillä, joten se pystyy renderöimään suurikokoisia 3D-malleja sulavasti ja teräväpiirtolaadulla.

Ratkaisu tulee markkinoille myöhemmin vuonna 2024. Sony ja sen yhteistyökumppanit julkistavat myöhemmin lisätietoja, kuten tekniset tiedot, julkaisupäivän ja -alueet, hinnoittelun, myyntikanavat ja ohjelmistoyhteensopivuuden.