Uusimmat

Sonyn PlayStation VR -virtuaalilasit saapuvat myyntiin lokakuussa

16.03.2016 23:03 Petrus Laine

sony-playstation-vr-1-20160316

Sony on julkaissut viralliset tiedot tulevista Playstation VR -virtuaalilaseistaan. Konsolipuolen tukea VR-ryntäykselle voidaan pitää hyvinkin oleellisena koko alan kannalta, kiitos laajan laitekannan ja kaikille käyttäjille yhteisen alustan, vaikka se tietokoneraudasta jääkin jälkeen.

PlayStation VR -virtuaalilasien sisältä löytyy yksi 5,7-tuumainen 1920×1080-resoluution OLED-näyttö. Näyttö jaetaan puoliksi, joten kumpikin silmä saa eteensä 960×1080-resoluution. Virtuaalilasit tukevat sekä 90 että 120 hertsin virkistystaajuutta. Sensoripuolella on tarjolla gyroskooppi ja kiihdytysanturi, joiden lisäksi laitetta seurataan PlayStation Cameran avulla. PlayStation VR:n peliohjaimet ovat jo monelle tutut PS Move -ohjaimet.

sony-playstation-vr-2-20160316

Pelinkehittäjien kannalta Sony tarjoaa kolme vaihtoehtoa: pelin ruudunpäivitysnopeuden on oltava 60, 90 tai 120 FPS. 90 ja 120 FPS näkyvät virtuaalilaseilla sellaisenaan, mutta 60 FPS:n kohdalla toiminnasta on vielä epäselvyyksiä. Varmaa on, että 60 FPS tuplataan tavalla tai toisella 120:een, mutta Sony ei ole antanut tuplaamisen toteutustavasta selvää vastausta. Allekirjoittaneen tulkinta Sonyn eri edustajien puheista on se, että FPS tuplataan käyttäen hyväksi muun muassa AMD:n LiquidVR:stä tuttua mahdollisuutta tehdä image warp vanhalle ruudulle uudelleen. Image warpin avulla kuva sovitetaan pään aivan viimeisimpiin liikkeisiin sopivaksi. Ongelmaksi tämän kanssa muodostuu se, että ominaisuus on tarkoitettu vain turvaverkoksi tapauksissa, joissa seuraavan ruudun renderöinti on myöhästynyt, sillä se heikentää VR-kokemusta.

Sony PlayStation VR tulee myyntiin kuluvan vuoden lokakuussa 399 euron hintaan. Hintaan sisältyy itse PlayStation VR -virtuaalilasit, että niiden vaatima prosessointiyksikkö, kaapelit jne. Käyttäjän vastuulle jää hankkia paketin lisäksi vaaditut PlayStation Camera ja PS Move -ohjaimet, mikäli hän ei omista niitä entuudestaan. Voit lukea Sonyn VR-laseista lisää niiden tuotesivuilta.