Uusimmat

Suositun mediasovelluksen päivitys raivostutti käyttäjät – aikuisviihteen katselu selviää lähipiirille

Kuva: @ Pexels

03.12.2023 20:16 Muropaketin toimitus

Plex Media Server -ohjelmistolla voi suoratoistaa paikallisesti video- ja musiikkitiedostoja eri kodin laitteisiin, ja se taipuu myös valokuvien näyttämiseen. Sovellus saa nyt kovaa kritiikkiä.

Plexin uusi päivitys toi käyttäjille ominaisuuden, jota ei kenties oltu ajateltu ihan loppuun asti. Sovellus on nimeltään Discover Together, ja sen avulla Plexin kautta lähipiirissä olevat ihmiset saavat tietoja käyttäjän katsomasta sisällöstä.

TechSpotin mukaan huolta on herättänyt erityisesti, jos aikuisviihdesisällön katsominen leviää ystävien ja läheisten tietoon. Päivityksen myötä näin voi käydä, sillä Plex lähettää nyt lähipiirille viikkokatsaus-tyylisiä sähköposteja, joissa kerrotaan, mitä käyttäjä on viime aikoina katsellut.

Plexin keskustelupalstalle on kirjoitettu paljon vihaisia viestejä. 404 Media kertoo yhden käyttäjän tyrmistyksestä:

– Ajatteliko joku järjissään, että olisi hyvä idea tallentaa nämä tiedot Plexin tietokantoihin ja tehdä niillä jotain?

– Siihen on syy, miksi olemme valinneet itsepalveluperiaatteen. Ja sitten saan sähköposteja siitä, mitä ystäväni katsovat heidän palvelimillaan ja päinvastoin? Olen täysin ymmälläni, eräs henkilö kirjoitti Plexin foorumille.

Toinen puolestaan kirjoitti saaneensa juuri sähköpostin ystävänsä katsomasta sisällöstä, ”josta hän ei varmasti halunnut kertoa”.

Aikuisviihdesisällön katsomisen paljastumisen lisäksi lähipiirille voi selvitä myös muita, potentiaalisesti ongelmallisia asioita. Yksi tällainen voisi olla piratoidun sisällön katseleminen laittomista lähteistä.

Plexin keskustelupalstan moderaattori sanoi, että aikuisviihdesisältöä katselevien tietoja jaetaan vain, jos aikuisviihdetuotanto löytyy esimerkiksi IMDb:n kaltaisesta verkkotietokannasta. Kaikki katsottu aikuisviihdesisältö ei siis välttämättä päädy kaiken kansan ihmeteltäväksi.

Plex sanoo, että ihmiset voivat kieltäytyä tietojen jakamisesta. Se on kuitenkin oletusarvoisesti käytössä, joten vahinko tapahtunee monille käyttäjille.

Plexille löytyy myös vaihtoehtoja. Sellaisia ovat muun muassa Jellyfin, Emby ja Kodi.