Uusimmat

Tältä näyttää GeForce GTX 560 Ti -referenssinäytönohjain

20.01.2011 16:10 Ville Suvanto

Uutisoimme viikonlopulla NVIDIAn 25. tammikuuta julkaistavasta GeForce GTX 560 Ti -näytönohjaimesta, jonka NVIDIAn referenssimallista on nyt vuotanut kuvia internetiin. Kuvat ovat taiwanilaisen CoolPC-sivuston vuotamat ja esittelevät referenssicoolerin ohella myös paljasta piirilevyä.

Kahden korttipaikan korkuinen cooleri peittää koko piirilevyn, mutta muotoilussa on havaittavissa erikoisempia piirteitä. Ilmanohjain on nimittäin kovera ja keskellä olevan tuuletin on aavistuksen korkeammalla ilmanohjaimen tasosta. Coolerissa on pohjalla anodisoitu alumiinilevy, joka peittää suuren osan komponenteista, ja siinä on yhteydessä alumiinista valmistettu siiliosa, johon levitetään lämpöä kolmella kahdeksan millimetrin lämpöputkella.

Piirilevyltä löytyy heatspreaderilla suojattu GF114-grafiikkapiiri, kahdeksan GDDR5-muistipiiriä sekä kaksi kuusipinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä. Virransyötön komponentit ovat tuttuun tapaan takaosassa ja virransyöttö käsittää neljä vaihetta grafiikkapiirille ja yhden vaiheen muistipiireille. Piirilevyn ylälaidasta löytyy yksi SLI-liitin, joka mahdollistaa kahden GeForce GTX 560 Ti -näytönohjaimen yhteistoiminnan, ja edestä kaksi DVI-liitintä sekä yksi mini-HDMI-liitin.

techPowerUp!, GeForce GTX 560 Ti Reference Board Pictured