Uusimmat

Tietoturvan vuosi 2023 -katsauksen mukaa uhkataso on koholla – siellä se pysyy myös vuonna 2024

Kuva: Pixabay

21.03.2024 17:24 Muropaketin toimitus

Taannoin julkaistussa Tietoturvan vuosi 2023 -katsauksessa on arvioita ja analyysejä menneen vuoden merkittävimmistä kyberilmiöstä, trendeistä ja tietoturvasääntelystä. Viime vuotta leimasivat esimerkiksi huijausviestit ja palvelunestohyökkäykset, eikä tämän vuoden kehitys näytä sen paremmalta.

Tietoturvan vuosi 2023 -katsauksen mukaan tunnusomaista kyberturvallisuuden vuodelle 2023 olivat kiristyshaittaohjelmat, huijausviestit ja palvelunestohyökkäykset. Rikolliset näyttivät olevan askeleen edellä ja käyttävän tehokkaasti mahdollisuuksia tunkeutua organisaatioiden tietojärjestelmiin, huijata kansalaisilta rahaa ja henkilötietoja sekä mielenilmaisuna ruuhkauttaa tunnettuja verkkosivuja.

Kyberturvallisuuden uhkataso on pysynyt kohonneena vuoden 2022 syyskuusta lähtien. Kyberturvallisuuskeskuksen arvion mukaan uhkataso säilyy kohonneena myös vuonna 2024.

”Viime vuonna kyberhyökkäykset muuttuivat aiempaa vakavimmiksi ja kohdistetummiksi”, sanoo Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Anssi Kärkkäinen. ”Vaikka tilanne on vakava, se on myös vakaa. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet varautumistamme. Kyberturvallinen Suomi on toimivan yhteistyön tulos.”

Tietoturvan vuosi 2023 -julkaisuun voi tutustua Kyberturvallisuuskeskuksen sivujen kautta.