Uusimmat

Tutkijat kehittivät koneälyn joka tappaa torakoita – käyttää teloitukseen futuristista asetta

02.10.2022 17:55 Muropaketin toimitus

Heriot-Wattin yliopistossa ei anneta armoa torakoille. He kehittivät huipputeknisen laitteen niiden kurittamiseen.

Yliopiston tutkija Ildar Rakhmatulin tutkimus julkaistiin Oriental Insects -julkaisussa viime viikolla. Siinä kerrottiin hänen ja kollegoidensa kehittämästä hyönteisten torjuntalaitteesta.

Projekti on jatkoa aikaisemmalle Raspberry Pi -projektille, jossa Rakhmatulin käytti lasereita hyttysten tuhoamiseen. Uudessa projektissa käytetään pientä Jetson Nano -tietokonetta, joka mahdollisti tarkemman saalistuksen.

Jetson Nano on pieni tietokone, joka voi ajaa koneoppimisalgoritmeja. Tietokone käsittelee kahden kameran syöttämää digitaalista signaalia torakan sijainnin määrittämiseksi. Sen jälkeen tieto kulkee sähkövirtaa mittaavalle galvanometrille, joka muuttaa laserin suuntaa ampuakseen kohteeseen.

Tutkijat kehittivät torjuntalaitteelle näkökyvyn, jolla se havaitsi ja eliminoi torakoita lasertykillään hyvällä tarkkuudella jopa 1,2 metrin etäisyydeltä.

– Käytän erittäin halpaa laitteistoa ja halpaa tekniikkaa, ja avointa lähdekoodia, Rakhmatulin sanoi.

Jos projektin haluaa rakentaa itse, kaikki tarvittava tieto löytyy GitHubista. Vastaava laitteisto on rakennettu ainakin ampiaisten torjuntaan. Tuote ei ole vielä turvallinen kotikäyttöön, koska laser voi vahingoittaa ihmissilmää.

LUE MYÖS: Venäläiset esittelivät tappajarobotin – aggressiivisen näköinen viritelmä suututti kiinalaiset