Uusimmat

Tutkijat onnistuivat kaappaamaan dataa manipuloimalla monitorin kirkkautta – huomaamatonta käyttäjälle

17.02.2020 10:52 Muropaketin toimitus

TechSpot kertoo vähintäänkin omaperäisestä tavalla hakkeroida pahaa-aavistamattoman käyttäjän tietokonetta. Temppu perustuu monitorin kirkkauteen.

Tietoturvaltaan kriittisissä kohteissa, kuten valtion, pankkien tai yritysten tiloissa sijaitsevat koneet ovat joskus eristettynä kokonaan internetistä. Niitä myös tarkkaillaan normaalia enemmän. Eristys tekee koneiden hakkeroinnista haasteellista, mutta ei mahdotonta. Tämän todistivat israelilaisen Ben Gurion -yliopiston tutkijat.

Kohteena oleva tietokone täytyy saada ensin saastutettua haittaohjelmalla, jonka jälkeen monitorin kirkkautta voi manipuloida. Manipulointi on niin vähäistä ja nopeaa, että käyttäjä ei huomaa sitä.

Monitorin vilkkumisen välittämä data on puolestaan kaapattavissa hakkeroidun valvontakameran, nettikameran tai puhelimen kautta. Vilkkuminen tulkitaan 10 bittiä sekunnissa siirtäväksi datavirraksi – ykkösiksi ja nolliksi – josta voidaan muuntaa tietoa ihmisen ymmärtämään muotoon.

Jotta tämän tyyppiseltä hakkeroinnilta voisi välttyä, tutkijat suosittelevat pitämään kamerat poissa eristettyjen tietokoneiden läheisyydestä. Monitorin päälle voi myös asentaa polarisoivan kalvon.

Alla olevalta videolta voit seurata, miten kyseisellä hakkeroinnilla siirretään tietokoneelta Nalle Puh -tarinaa.