Uusimmat

Tutkimus: 50 prosenttia korjausliikkeistä tutkii asiakkaidensa laitteiden tietoja – naisasiakkaiden seksuaalinen sisältö houkuttaa

26.11.2022 09:07 Muropaketin toimitus

Kanadassa tehdyn tutkimuksen mukaan korjaamot nuuskivat asiakkaiden teknisiä laitteita.

Puhelin, tabletti tai tietokone täytyy ehkä joskus huoltaa. Korjaajaan pitäisi voida yksityisyydensuojaa ajatellen luottaa, mutta näin ei vaikuta olevan ainakaan Kanadassa.

Ontariossa sijaitsevan Guelphin yliopiston tutkijat kävivät läpi korjaamossa käyneiden kannettavien tietokoneiden lokeja. He huomasivat, että 50 prosentissa tapauksista laitteilla sijaitsevia tietoja oli tutkittu.

Nuuskimista tapahtui enemmän, jos asiakas oli nainen. Naisasiakkaiden kohdalla korjaajilla oli tapana etsiä arkaluontoisempaa sisältöä, kuten seksuaalisista materiaalia, asiakirjoja ja taloudellisia tietoja.

Kaksi korjaajista ei tyytynyt pelkkään uteliaaseen tarkkailuun, vaan he myös kopioivat tietoja itselleen. Kolmessa tapauksessa korjaajat yrittivät piilottaa nuuskimisensa muutamin eri tavoin.

Erikoista oli myös salasanojen vaatiminen. Jossain tapauksissa salasana vaadittiin, vaikka kyseessä oli yksinkertainen toimenpide kuten akun vaihtaminen.

Muropaketin uusimmat