Uusimmat

Tuulitunnelikokeet haastavat väitteet Tesla Cybertruckin aerodynaamisuudesta

Kuva: © Tesla

02.04.2024 21:42 Muropaketin toimitus

Tesla lupaa Cybertruckin ilmanvastuskertoimeksi parhaimmillaan 0,34. i1Tesla-nimisen YouTube-kanavan teettämät tuulitunnelikokeet haastavat väitteen.

Riippumattoman YouTube-kanavan testeissä Tesla Cybertruck laitettiin Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinan osavaltiossa sijaitsevaan A2-nimiseen tuulitunneliin. Testissä Cybertruckille mitattiin huomattavasti Teslan väitteitä korkeampi ilmanvastuskerroin 0,384.

Tuulitunnelin edustajat kuitenkin muistuttavat, että erot testikonfiguraatiossa voivat johtaa pieniin eroihin lopputuloksissa. Käytännön testiä ei siis voi vielä suoraan käyttää todisteena siitä, että Tesla olisi antanut väärää tietoa ilmanvastuskertoimesta.

Tuulitunnelissa testattiin myös, että sivupeilien poistaminen, avolavan peittäminen ja jousituksen madaltaminen laskevat ilmanvastuskertoimen 0,382:n tasolle. Toisaalta offroad-ajaminen korkealla jousituksella huonontaa ilmanvastuskerrointa 0,535:n tasolle.

Tuloksien perusteella Cybertruckin aerodynaamisuus on suunnilleen Rivian R1T:n ja Chevrolet Silverado EV:n välissä, ja selvästi aerodynaamisempi kuin esimerkiksi Ford F-150 Lightning ja GMC Hummer EV.