Uusimmat

Tuvalu innostui ilmastonmuutoksen vuoksi metaversesta – aikoo kopioida itsensä virtuaalimaailmaksi

20.11.2022 20:40 Muropaketin toimitus

Tuvalun ulkoministeri Simon Kofe kertoi erikoisista suunnitelmista COP27-ilmastokokouksessa. Hänen mukaansa Tuvalu kopioidaan metaversumiin.

Ilmastonmuutos ja siitä seuraava merenpintojen nousu uhkaa erityisesti saarivaltio Tuvalua. Koska ilmastonmuutos uhkaa koko Tuvalun olemassaoloa, valtiosta halutaan tehdä virtuaalinen versio.

Metaversumissa sijaitseva Tuvalu jäljittelisi valtion saaria ja maamerkkejä. Lisäksi virtuaalisen version tarkoituksena olisi säilyttää Tuvalun historia ja kulttuuri.

– Maamme, valtameremme, kulttuurimme ovat kansamme arvokkain omaisuus, ja pitääksemme ne turvassa haitoilta, tapahtuipa mitä tahansa fyysisessä maailmassa, siirrämme ne pilveen, Kofe sanoi.

Kofe toivoo, että digitaalisen kansakunnan luominen antaisi Tuvalulle mahdollisuuden jatkaa toimintaansa valtiona, vaikka se uppoutuisi kokonaan veden alle.

Kofe kiinnitti huomiota myös viime vuoden COP26-ilmastokokouksessa, kun hän puhui konferenssissa seisoen meressä, vedenpinnan ollessa hänen polvissaan saakka. Tällä hän halusi korostaa, kuinka Tuvalu on ilmastonmuutoksen etulinjassa.

Myös Etelä-Korean pääkaupunki Soul ja Barbadoksen saarivaltio ovat ilmoittaneet metaversumi-projekteistaan. Tarkoituksena on ainakin tarjota erilaisia hallinto- ja konsulipalveluja.