Uusimmat

UFO-metsästästäjät kehittävät maailmanlaajuista tekoälyverkostoa – Sky360 tarkkailee taivaankantta

13.05.2023 20:31 Muropaketin toimitus

Tekoäly vaikuttaa taipuvan vähän siihen sun toiseen sovellutukseen. Tällä kertaa UFO-jahtiin.

Joukko ufoista kiinnostuneita kehittäjiä on luonut avoimen lähdekoodin projektin nimeltään Sky360. Sen tarkoituksena on valjastaa tekoäly ja vapaaehtoiset metsästämään ufoja.

Kehittäjät haluavat tekoälyllä vahvistettuja, samaan verkkoon kuuluvia tarkkailupisteitä ympäri Maapalloa, ja niitä on jo jonkin verran. Tarkkailupisteiden kameroiden tehtävänä on havainnoida taivaankantta ufojen varalta.

Tekoälyllä varustettujen tarkkailupisteiden etuna ihmiseen on ainakin väsymättömyys, sillä tarkkailupisteet silmäilevät kameroilla taivasta 24 tuntia vuorokaudesta, seitsemän päivää viikosta tarjoten reaaliaikaista dataa.

Sky360-asemat koostuvat AllSkyCam-kameroista, jossa on laajakulmainen kalansilmäobjektiivi sekä liikuteltava kamera. Kamera osaa myös zoomata ja seurata kiinnostusta herättävää kohdetta. Järjestelmä myös luokittelee havainnot automaattisesti.

Taustalla toimiva ohjelmisto suorittaa karkean analyysin taivaan tapahtumista ja päättää, aktivoiko järjestelmä muita antureita. Konepellin alla on yhdistelmä tekoälymalleja, ja järjestelmä on rakennettu käyttämällä avoimen lähdekoodin TensorFlow-koneoppimisalustaa, joka voidaan ottaa käyttöön melkein kaikilla tietokoneilla.

Tarvittavan laitteiston hinta pyritään pitämään maltillisena. Jos projektiin osallistuminen kiinnostaa, sivut löytyvät täältä: Sky360.