Uusimmat

Uuden ulkonäön saanut M1X Mac mini tulossa kohta markkinoille

Kuva © Apple

23.08.2021 08:39 Muropaketin toimitus

Apple on tuomassa päivityksen Mac minien muotokieleen. Tuotteen tekniset ominaisuudet ovat saamassa niin ikään päivityksen.

Tietotekniikkajätin odotetaan isännöivät useampia tapahtumia syyskuussa, joissa sen odotetaan kertovat uusista tuotteistaan kuten iPhone 13 -puhelimesta, iPad mini 6 -tabletista, Apple Watch Series 7 -älykelloista ja paljosta muusta. Yksi julkistettavista tuotteista on ennakkotietojen perusteella päivitetty Mac mini.

Bloombergin Mark Gurmanin mukaan Applen uudessa Mac minissa on uusi ulkonäkö. Mac minin yläpinta on arviolta polykarbonaattimuovia, ja kooltaan tuote on matalampi kuin ennen. Tekniselläkin puolella on päivityksiä, sillä minitietokoneeseen on tulossa M1X-suoritin sekä lisäliitäntöjä – muun muassa magneettinen latausliitin.

Applen Mac mineissä käytettiin pitkään Intelin suorittimia, mutta se jäi taakse jo edellisissä malleissa nähdyn, Applen oman M1-suorittimen myötä. Tuleva M1X on sekin Applen itse suunnittelema ARM-pohjainen suoritin, jollaisia nähtäneen myös uusissa Macbookeissa.

Mac mini on tulossa markkinoille lähikuukausien aikana. Alla Jon Posserin jakama kuva mahdollisesta uudesta Mac ministä.