Uusimmat

Viimeisin Windows 10 päivitys aiheuttaa hidastumista, kaatumisia, käynnistysongelmia – ja mustan ruudun kieppuvilla palloilla

20.03.2020 18:15 Muropaketin toimitus

Windows 10 -päivityksien yhteydessä voi jo odottaa, että ongelmia saattaa tulla. Viimeisin päivitys jatkaa ongelmien sävyttämällä linjalla.

12. maaliskuuta julkaistu KB4551762 -päivitys ei ole sujunut muitta mutkitta. Sen oli tarkoitus korjata ainakin tietoturvapulmia, mutta se aiheutti samalla muita ongelmia joidenkin käyttäjien tietokoneisiin.

Microsoftin keskustelupalstoille ja Redditiin on ilmaantunut käyttäjien valituksia, joissa kerrotaan käyttöjärjestelmien kaatumisista, päivityksien epäonnistuneista asentumisista, massiivisista käyttöjärjestelmien hidastumisista, sinisistä kuolemanruuduista, ääniongelmista, sovellusten rikkoutumisista sekä järjestelmien kaatumisista ja käynnistysongelmista. Lisäksi on raportoitu mustasta ruudusta, jossa on kieppuvia ympyröitä tai pisteitä.

Useimmilla ongelmista kärsineillä ihmisillä on auttanut päivityksen poistaminen. Pahimmat pulmat ovatkin vaikuttaneet vain pieneen määrään käyttäjiä. Enemmän harmaita hiuksia ovat aiheuttaneet päivityksen asentamiseen liittyvät ongelmat.