Uusimmat

Volkswagen, Google ja NVIDIA yhteistyöhön

06.02.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Hieman erikoisempi kolmikko – Volkswagen, Google ja NVIDIA, ovat julkaisseet yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on tuoda Volkswagenin autoihin uudenlaisen paikannusjärjestelmän. Järjestelmä näyttää reittiohjauksen ja kartat kolmiulotteisena Google Earth -satelliittikuvien pohjalta ja näiden 3D-kiihdytystä varten Wolkswageneiden ainakin joissain malleissa tultaneen tulevaisuudessa näkemään NVIDIAn 3D-grafiikkapiirejä.

Volkswagenin kehittämä prototyyppiauto, joka on varustettu Googlen satelliittikartoitusohjelmistolla, antaa kuljettajalle mahdollisuuden tutkia reittiä kolmiulotteisesti etukäteen. Paikannusjärjestelmä ei kuitenkaan käytä suoraan Google Earth -kuvia, vaan niiden kera pohjana on käytetty Keyhole 2 Nv -tekniikkaa, joka mahdollistaa karttojen pyörittelemisen kolmiulotteisesti.

Tässä vaiheessa on kuitenkin vielä syytä pitää mielessä, että laitteisto on vasta kehitysasteella ja Volkswagenin puolestapuhujakin oli maininnut, ettei tekniikan käyttäminen autoissa ole vielä varmaa. Toisaalta yhteistyösopimus antaa hyvän kuvan Googlen mahdollisuuksista myös tietokonemaailman ulkopuolella.

X-bit labs, Volkswagen, Google & Nvidia Develop Navigation System