Uusimmat

Western Digital julkisti ensimmäiset SSD-asemansa

16.06.2009 20:46 Ville Suvanto

SSD-asemia on ollut markkinoilla jo pidemmän aikaa useilta eri valmistajilta, mutta vasta nyt suurimpiin tallennusmediavalmistajiin lukeutuva Western Digital on julkistanut oman mallistonsa. Western Digital on saanut malliston helposti valmiiksi 65 miljoonan dollarin arvoisen yritysoston myötä SiliconSystemsistä, joka on toimittanut SSD-asemia sulautettuihin järjestelmiin.

Monista muista valmistajista, kuten Intelistä, Samsungista tai OCZ:sta, poiketen Western Digitalin lanseeraaman SiliconDrive III -tuoteperheen SSD-asemat eivät ole suunnattu työpöytä- tai kannettaviin tietokoneisiin, vaan SiliconSystemsin kehityksen mukaisesti sulautettuihin järjestelmiin. Toimintavarmuuden takaamiseksi asemat on varustettu PowerArmor- ja SiSMART- ja SolidStor-teknologioilla, joiden tarkoituksena on eliminoida datan korruptoitumisen, pidentää aseman elinikää ja tarjota käyttäjällä reaaliaikaisen monitoroinnin aseman toimintaan.

Western Digitalin SiliconDrive III -asemat tulevat markkinoille 1,8- ja 2,5-tuumaisina ja muun muassa SATA- ja PATA-liitäntäisinä. SATA-liitännäisille asemille Western Digital lupaa luku- ja kirjoitusnopeuksiksi 100 ja 80 Mt/s ja PATA-asemilla 85 ja 65 Mt/s. Kapasiteetin puolesta 2,5-tuumaiset asemat tulevat sataville 30-, 60- ja 120-gigatavuisina ja 1,8-tuumaiset asemat 30- ja 60-gigatavuisina.

Kaikki asemat on varustettu viiden vuoden takuulla ja Western Digitalin lupaa kaikkien SiliconDrive III -asemien kestävän 20,8 vuotta, kun niille kirjoitetaan päivittäin 1582 gigatavua dataa.

Western Digital, Lehdistötiedote