Uusimmat

Windows 7:n ennakkotilausten määrä ylitti odotukset

17.07.2009 16:15 Juha Kokkonen

Windows 7 retail boxWindows 7:n paljon odotettujen ennakkotilauskappaleiden kysyntä on ylittänyt kaikki Microsoftin odotukset. Esimerkiksi Saksassa ja Iso-Britanniassa Windows 7:n ennakkotilauskiintiöitä on myyty loppuun useissa verkkokaupoissa alta aikayksikön. Lisäksi Microsoftin Euroopan online-kauppa meni jumiin suuren kysynnän vuoksi: ”Odotetun Windows 7 ennakkotilaustarjouksen vuoksi nettisivuihimme kohdistui tavallista suurempaa kuormitusta. Tästä syystä sivuille ei pääse tällä hetkellä, josta olemme erittäin pahoillamme. Koitamme saada sivun takaisin toimintaan mahdollisimman pian, joten koita Windows 7:n ennakkotilaamista pian uudelleen!” Microsoftilta kerrotaan.

Windows 7:n Euroopan ennakkotilausjakso sijoittuu 15. heinäkuuta ja 9. elokuuta väliselle ajalle ja ennakkotilaajat saavat käyttöjärjestelmänsä julkaisupäivänä 22. lokakuuta. Ennakkotilaustarjoukset ovat houkuttelevia, sillä Windows 7 on tarjolla alle puoleen hintaan. Saksassa ja Ranskassa Windows 7 Home Premium E:n hinta on 49,99 euroa ja Windows 7 Professional E:n hinta puolestaan 109,99 euroa. Ennakkotilattavien kappaleiden määrää ei ole ilmoitettu.

Euroopassa Windows 7:aa myydään ainoastaan E-versiona ilman webbiselainta. Tästä johtuen toistaiseksi tarjolla on vain tyhjältä pöydältä asennettava täysversio ilman vanhan käyttöjärjestelmän päivitysmahdollisuutta – tosin päivitysversion hinnalla. Microsoft tarjoaa Internet Exploreria ja Live-ohjelmia halukkaille erillisellä levyllä. Microsoftilta on kommentoitu yrityksen olevan innoissaan ennakkotilauskampanjan herättämästä kiinnostuksesta.

ZDNet.co.uk, Huge demand for Windows 7 pre-orders in Europe