Uusimmat

Windows-käyttöjärjestelmän ja Surface-laitteiden myynti saattaa kärsiä koronaviruksen vuoksi

03.03.2020 18:16 Muropaketin toimitus

Yksi Microsoftin suurimpia tulonlähteitä on Windows-käyttöjärjestelmän lisensointi tietokonevalmistajille. Koronavirus on laittamassa kapuloita rattaisiin, eikä Surface-laitteetkaan ole säästymässä epidemian vaikutuksilta.

Microsoft laski viime viikon keskiviikkona kuluvan vuosineljänneksen tulosennustettaan. Syynä on huoli koronaviruksen vaikutuksesta yrityksen myyntiin. Microsoft on yksi monista tietotekniikkajäteistä, jotka ovat ilmoittaneet koronaviruksen aiheuttavan ongelmia liiketoiminnalle.

– Vaikka näemme Windowsilla olevan odotusten mukaisesti vahva kysyntä, toimitusketju palaa normaaliin toimintaan odotettua hitaammassa tahdissa, Microsoft tiedotti.

Valmistajat ovat joutuneet keskeyttämään viruksen takia väliaikaisesti tuotantoaan. Tällä on suora vaikutus Windows-myyntiin sekä Surface-laitteiden tuotantoon.

Microsoft tiedotti myös, että se ”aikoo varmistaa työntekijöidensä, asiakkaidensa ja partnereidensa terveyden ja turvallisuuden tänä vaikeana aikana.” Yritys mainitsi tehneensä lahjoituksia avustustoimintaa sekä viruksen vastaista kamppailua varten ainakin sairaaloille ja lääketieteen ammattilaisille.

Kerroimme aiemmin PC-kokonaismarkkinan olevan tänä vuonna laskusuunnassa.