Uusimmat

Windowsin Tehtävienhallinta saa tekoälylisäyksen – AMD kiittää

Kuva: @ AMD

22.02.2024 07:53 Markku Leppilampi

AMD varmisti, että Windowsin Tehtävienhallinta saa päivityksen. Se liittyy tekoälyyn.

AMD:n mukaan Windows 11:n Tehtävienhallinta päivittyy AMD:n NPU-piirejä silmälläpitäen. Tekoälysovellutuksiin suunniteltu NPU-piiri löytyy Intel Meteor Lake -suorittimista, ja myös joistakin AMD:n suorittimista. AMD kutsuu omaa tekniikkaansa nimellä XDNA Neural Processing Unit.

Intel Meteor Laken omistajilla pitäisi jo olla Tehtävienhallinnassa osionsa NPU-piireille. AMD:n NPU-piirejä se ei vielä tunnista, vaikka AMD:n NPU debytoi jo vuonna 2023 Ryzen 7040 Phoenix -suorittimissa.

Tehtävienhallinnan päivityksen ajankohta ei ole tiedossa. Sen on kuitenkin arveltu tapahtuvan mahdollisesti Windows 11 24H2 -päivityksessä.

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat