Uusimmat

Mark Hamill paljasti Star Wars -elokuvien suurimman ongelman?

16.02.2015 13:16 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/viihde/ajankohtaista/lukeskywalker.jpg

Uutta Kingsman: The Secret Service -elokuvaansa mainostaessaan Mark Hamill kertoi mielenkiintoisen yksityiskohdan Star Warsien tekemisestä.

Star Wars -elokuvien henkilöohjausta on kritisoitu etenkin vuosien 1999-2005 trilogian kohdalla. Luke Skywalkerin näyttelijä kommentoi aihetta ohimennen tuoreessa haastattelussaan.

”Saatoin mennä juttelemaan George Lucasille Lukesta ja tämän tunteista… Pitäisikö hahmon esimerkiksi olla mustasukkainen, kun toinen tyyppi [Han Solo] vikittelee prinsessa Leiaa. George sanoi siihen, että ’tuopa mielenkiintoista. Jutellaan asiasta myöhemmin.’ Tietenkään moista keskustelua ei sitten koskaan käyty!”.

Mikäli Mark Hamillin kommentti koskee George Lucasin ohjaustyyliä laajemminkin, voisi se selittää miksi laatunäyttelijätkin ovat pulassa miehen elokuvissa. Käsikirjoitus toki antaa suuntaviivoja siitä, miten kohtaukset tulisi näytellä, mutta jos näyttelijät joutuvat yksin tulkitsemaan hahmojensa tunnetiloja, niin sotkuhan siitä tulee.

Seuraava Star Wars -elokuva on joulukuussa ensi-iltansa saava The Force Awakens. Sen on ohjannut J.J. Abrams – Lucasilla ei ole ollut elokuvan sisällön kanssa mitään tekemistä. Kingsman: The Secret Service saa puolestaan ensi-iltansa perjantaina.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Schmoes Know